Aktuális programok
További programok
Eseménynaptár
H K Sze Cs P Szo V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Megalakult a Zebegényi Hajó SE

2021.01.08. 21:42

Kedves Szülők, kedves Szőnyi-sulisok!

Örömmel tájékoztathatom Önöket/tájékoztatlak Benneteket, hogy hosszas munka és egyeztetések után, 2020. novemberében a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (továbbiakban MKKSZ) jóváhagyásával hivatalosan is megalakulhatott a Zebegényi Hajó SE. Megalakulásában, tevékenységének kiterjesztésében nagy szerepet vállat Zebegény Község Önkormányzata, és a Szőnyi István Általános Iskola is.

Az egyesület megalakulása következtében iskolánk tanulóinak további lehetőséget tudunk biztosítani sportolásra, tehetségük kibontakoztatására - a Váci Tankerületi Központ és az MKKSZ  ugyanis együttműködési megállapodást köt. Ennek keretében az iskola és az egyesület partnerkapcsolatán keresztül a kajak-kenu szakág bekerül a jövő évi kerettantervbe, így a felső tagozatos Szőnyi-sulisok a következő tanévtől felmenő rendszerben, testnevelés órákon ismerkedhetnek majd a sportág nyújtotta lehetőségekkel.

A végleges kézfogásra 2020. december 15. napján került sor. A megjelentek között volt az MKKSZ részéről Schmidt Gábor elnök úr, Boros Gergely szakmai igazgató úr és Rasztotzky Anna a Dunakanyar-régió koordinátora. Zebegény község képviseletében Hutter Jánosné Polgármester asszony, Bedő Ádám és Buzgó Csanád vettek részt a megbeszélésen, továbbá Skripek Katalin a Szőnyi István Általános Iskola intézményvezetője, és a Zebegényi Hajó SE elnökségi tagjai közül Várszegi Athéna elnök asszony, Schenk Áron főtitkár úr, valamint Kosztyán József edző úr.

Sikernek könyvelhetjük el, hogy a Szövetség részéről az anyagi támogatáson túl - melyet a csónaktároló és sólyázó kialakítására nyújtanak -  eszközök is érkeznek a tavasz folyamán, amelyek kajakok, indián kenuk, lapátok és egyéb sporteszközök lesznek.