Aktuális programok
További programok
Eseménynaptár
H K Sze Cs P Szo V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

MÁV közlemény

2020.06.23. 09:52

A vonatok, pótlóbuszok mellett már hajóval is utazhatnak 

2020. június 21. vasárnap, 22.42 / Utolsó módosítás: 2020. június 22. hétfő, 20.16
A vonatok Budapest-Nagymaros, a pótlók Nagymaros és Szob, illetve Zebegény között járnak 
Frissítés: 2020. 06. 22 20:05-kor
Dömösi átkelés munkagépekkelA Dömösi átkelésnél ma megtisztították a kövektől, sártömegtől a dombtól távolabbi vágányt, hogy azon közlekedhessenek majd azok a munkagépek, mozdonyok, amelyekkel kedden elkezdik kikotorni és elhordani a hordalékot a görgetegfogó támfal mögül. Ezt követően az omlás következtében keletkezett károsodások helyreállítása következik, ami hosszabb időt vesz igénybe. A személyszállító vonatok közlekedése várhatóan július második hetében indulhat újra az egyik vágányon. Addig pótlóbuszok szállítják az utasokat a Nagymaros–Szob, illetve a Szob–Zebegény közötti szakaszon. Ma forgalomba állt a Nagymaros és Zebegény között közlekedő, ingyenesen igénybe vehető vonatpótló hajójárat is. További fotók a Facebook oldalunkon.


Előzmény:
A Nagymaros és Zebegény közötti pótlóhajóA MAHART a vonat- és buszjáratokhoz igazítva kialakította a Nagymaros–Zebegény közötti, június 22-én, hétfőn reggeltől érvényes hajó menetrendet.

  • A hajójáratok Nagymarosról 7:05-től 22:05-ig, minden óra 5. perckor indulnak, Zebegénybe 7:45-től 22:45-ig, minden óra 45-kor érkeznek meg.
  • Zebegényből 5:30-tól 19:30-ig, minden óra 30-kor indulnak Nagymarosra 6 órától 20 óráig, minden egész órakor érkeznek. Nagymarosra 30 perc, Zebegény felé 40 perc a menetidő.

Nagymaros hajóállomás Nagymaros-Visegrád vasúti megállóhelytől közelíthető meg rövidebb úton. A hajók légkondicionáltak, 250 fő utazására alkalmasak. Menetjegyet nem árusítanak a hajón, azokat is elszállítják, akik nem Budapest felé utaznak vasúti bérlettel, hanem csak a két település, Nagymaros és Zebegény között.

A hajók menetrendje: https://www.mahartpassnave.hu/hu/menetrend-2/dunakanyari-kirandulohajok/n/

Nagymaros és Szob között szombat reggel kezdték el a vasúti pályaszakasz törmelékektől való megtisztítását és a helyreállítást. A vonatközlekedés várhatóan július második hetében indulhat újra, egyelőre csak egy vágányon. Addig pótlóbuszok szállítják az utasokat a Nagymaros–Szob, illetve a Szob–Zebegény közötti szakaszon, külön menetrend szerint. A másik vágánynál először az omladékot távolítják el, majd az omlás következtében keletkezett károsodások helyreállítása következik, ami hosszabb időt vesz igénybe.

Nagymaros és Szob között a helyreállítás ideje alatt pótlóbuszok szállítják az utasokat, melyek kerülő útvonalon: Kóspallag–Márianosztra felé közlekednek a 12-es főút lezárása miatt. A menetidejük irányonként általában 40-60 perc ezen a szakaszon, de a közúti torlódások miatt esetenként ennél hosszabb is lehet. A buszok Nagymaroson és Szobon a vasútállomás elől indulnak, Dömösi átkelés, Zebegény és Szob alsó megállóhelyet nem érintik. Szob és Zebegény között külön pótlójárat közlekedik, Szob alsónál a közeli Volán buszmegállóban (Szob SZTK), Zebegényben a vasúti megálló melletti parkolóban állnak meg. A vonatok Nagymaros és a Nyugati pályaudvar között menetrend szerint közlekednek. A vonatpótlásra Nagymaros és Szob között három pótlóbusz áll rendelkezésére, Szob és Zebegény között pedig egy buszt állítottak be az utasok elszállításához.

A pótlóbuszok a Nyugati pályaudvarról érkező vonatokhoz csatlakozva, óra 56-kor indulnak Nagymarosról Szobra.  Az első pótlóbusz Szobról Nagymarosra 3:30-kor indul, a következő 4:23-kor, majd 5:18-kor, ezt követően napközben minden óra 18. percében, ahol csatlakoznak a Nyugati pályaudvarra induló vonatokhoz.  Szobról Zebegénybe, óra 55-kor megy pótlóbusz, Zebegényről pedig Szobra, óra 05-kor, csatlakoznak a nagymarosi  vonatpótlókhoz. Az utolsó pótlóbusz Szobról 23:23-kor indul, Nagymarosról 0:14-kor indul tovább Budapestre, a Zebegény, Szob alsó és Szobról érkező utazó utasokat szállítja el, Nagymarostól csak leszállás céljából áll meg.

A pótlóbuszok részletes menetrendje a letölthető dokumentumban olvasható.

Vonatpótlás térkép

A menetrendi keresőben egyelőre az alapmenetrendi adatok jelennek meg, nem tükrözik a Nagymaros–Szob közötti vonatpótlást. Az adatok frissítését a héten folyamatosan végzi el a MÁV-START. A MÁVINFORM Facebook oldalán, a MÁV mobilapplikációban és a vasúttársaság honlapján tájékozódhatnak az utasok az aktuális helyzetről és a változásokról.

Az előzményekről itt tájékozódhatnak: https://www.mavcsoport.hu/mav-csoport/megkezdtek-nagymaros-szob-kozotti-serult-palyaszakasz-helyreallitasat

https://www.mavcsoport.hu/mav-csoport/felmertek-szerdai-esozes-okozta-karokat-szent-mihaly-hegynel

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

forrás:  https://bit.ly/2zUJsW8

Letölthető dokumentumokMéretDátum
Fájlhajok_indulasa_nagymaros_-zebegeny-_nagymaros.xlsx 9.65 KB 2020.06.21.
Fájlvonatpotlo_autobusz_kozlekedese_a_70_szamu_vonalon_2020.06.19.-tol.xlsx 21.54 KB 2020.06.21.