Aktuális programok
További programok
Eseménynaptár
H K Sze Cs P Szo V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Strandfejlesztés

2019.06.05. 11:17

Ahogy azt előző híreinkben már olvashatták júniusban a strandfejlesztés munkálatai megtörténnek. A látványtervek megtekinthetőek a Hivatal folyosóján és a könyvtárban. Szeretnénk hangsúlyozni, hogy a közzétett anyagok "tervek", tehát ennek megfelelően kezelendők.
A feltárás során egyértelműen igazolódott a geotechnikai szakvélemény, mely szerint homokfalba kell az épületet elhelyezni. Ez a tény, valamint a jogszabályban meghatározott mértékadó árvízszint magassága jelentősen megnehezíti a kivitelezést és növeli a költségeket.
A strandfejlesztés célja, hogy korszerű háttérinfrastruktúrával biztosítsa annak kényelmes használatát, ill. új attrakciókkal, funkciókkal biztosítsa a kellemes időtöltést. A beruházás keretében korszerű, wc-vel, zuhanyzóval ellátott öltözők épülnek (női, férfi, családi), valamint két korosztály számára kisebb játszótér készül, melyeknek fő attrakciói a lejtésviszonyokat is kihasználó csúszdák lesznek, a nagyobbak számára csőcsúszdaként kialakítva, néhány egyéb kisebb játékkal kiegészítve. A kicsik számára készülő játszótér részben fedett, árnyékolt kialakítású, a lejtőben kialakított barlangszerű bújócsővel. A játszótér közvetlenül az épület fedett teraszához kapcsolódik, ahonnan a szülők szemmel tarthatják a kicsiket.
Az épület megjelenésében - a szerkezeti szükségszerűségen túl - a faburkolatok, valamint a Napraforgó-hagyományt idéző nagyméretű motívum dominál, mellyel a fejlesztés a zebegényi strand jelképévé válhat.
A strandfejlesztés két ütemben történik, így azok az elemek, melyek az I. fejlesztési szakaszban (2019. június) nem tudnak megvalósulni, de tervezésre kerültek, a II. szakaszban kerülnek kivitelezésre.
A feltárás megkezdésével egyidőben felhívtuk a lakosság figyelmét arra, hogy a munkaterületen tartózkodni, illetve azt megközelíteni nem szabad. A területen az engedélyeztetési eljárásokat követően megkezdődik az építkezés. Az ezzel járó zaj- és porhatások, valamint a strand területének lezárása miatt kérjük megértésüket!

Hutter Jánosné - polgármester