Aktuális programok
További programok
Eseménynaptár
H K Sze Cs P Szo V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Galéria Cukrászda

Galéria Cukrászda

A múlt században - egész pontosan 1993-ban nyitottunk meg azzal a céllal, hogy a cukrászda falain belül időszakonként kiállításokat rendezhessünk.

Miután felmenőim és szoros családtagjaim is a képzőművészet szellemével vannak átitatva, sőt mi több csak ezzel foglalkoznak, teljesen kézen fekvő volt, hogy a vállalkozásunk 2 funkciós lesz.Cukrászda + Galéria.Egy kellemes kávé, vagy fagylalt mellett egy kis kultúra, művészet ?Talán így jó lesz !

Éveken át - férjemmel KÓRUSZ JÓZSEF festőművésszel szorgalmasan igyekeztünk, rendre kiállításokat szervezni.A kiállítások sikeresek és népszerűek voltak. Csak egy két nevet említenék meg, kiknek képeit ill. kiállítási anyagait megkaphattuk :
Vasarely, Shagall, Kass János,Szász Endre, Szalay Lajos, Patay László, Gros Arnold,Iván Szilárd, Reich Károly, Szabó Vladimir,Dr. Végvári Lajos műv.történész, Máger Ágnes, Borsos Miklós és még sok kedves művész barátunk. Sajnos a felsorolt nevek közül már többen nincsenek köztünk.Végvári Lajost barátunk kiemelten fontos számomra megemlíteni.A barátság és szeretet, önzetlenség és hűség, de természetesen a legjobb és legkellemesebb asztal társaság, izgalmas szakmai polémiák és eszmefuttatások és persze mellette a sok humor. Kell ennél több és jobb?!Ágnes felesége és Zsófi lánya, akik szintén a képzőművészetben élnek - életem legszebb és legmeghittebb odaadó barátságát kaptuk meg tőlük.Ez volt számunkra az emlegetett fénykor, mely időszak számomra nemcsak látogatottságot, hanem a minőséget és tartalmas szellemi gazdagodást jelentette. Emlékezetes társasági élet, késő estig tartó terasz partik és kvaterkázások teszik gazdagon emlékezetessé ezt az időszakot, melyre minden kedves résztvevő kedves emlékként gondol.
Terasz társaságunk állandó tagjaként nem szívesen hagynám ki azokat a neveket megemlíteni, akikkel kapcsolatos közös estéink és róluk szóló anekdotáit jó lenne egyszer papírra vetni.Közülük egy két név : Elsőként Hanzély Panni néni a pótanyám, természetesen a Topi és Léda kutyájával együtt - sokat és a legtöbbet együtt kaptam meg tőle, dr. Bőzsöny Ferenc - a tiszta szivű barát,Papp László - képkereskedő,a hűtlen barát, akivel azért akad pozitív emlék is! Szőnyi Zsuzsa és férje Triznya Mátyás, akit volt szerencsém még életében megismerni, valamint Jékeyék és Triznya Pistáék.Szeles Pál és családja, Fehér Pista és Sallai Andris a "műkorcsolyás"a hegyről, akik hosszú utazásaik után, első útjuk hozzánk vezetett a cukrászdába.Sallai Andris mezítlábra váltott, Pista pedig rohant a Dunára evezni.Arnold bácsi a sok finom különleges zöldségeivel, Klambauer Gyuri, aki utolsó zebegényi ölelését és köszönését nálunk tette meg,aki az igazi jó értelemben vett magyar dúvad volt, szorgalma és becsületessége és persze irigylésre méltó temperamentuma vele együtt elment Zebegényből. Dr. Himmer Péter és Judit önzetlen barátsága, Széplaki Gabiék - a volt Eszem Iszom tulajdonosai, és persze nem hagyhatom ki a Glatz családot, kiknek barátságáról most itt külön fejezetet kellene nyitnom.

Ma, 2016 januárjában lassan már csak emlékek vannak.Kórusz Jóska is elment. Hosszú korszak záródik le.Nehéz a megélhetés és a fennmaradás.Kiállításokat finanszírozni már nem lehet, sajnos a gazdaságosság miatt az üzlet belső átalakítása ill. elrendezése is a célnak megfelelően van kialakítva.A kiállításra szánt függő és szabad falak leszűkültek, a vendégek kiszolgálása lett fontossági sorrend.Egykor még könyveket is árultunk nagy sikerrel, de ki olvas még manapság? Még több hűtőszekrény szorult be a cukrászda belső sarkába és kép helyett üdítős üvegeket kell néznünk napközben és szorítunk, hogy a villany számlát kitudjuk fizetni.Egy biztos, a világ nem jó irányba halad !

Melléktevékenységként INGATLANKÖZVETÍTÉS és SZÁLLÁSADÁS a kiegészítő profilunk, mely éves viszonylatban állandó munkát ad nekünk.
www.zebegenyiingatlanok.hu
www.zebegenyiapartmanok.hu

A cukrászda nyitva tartása : télen a nagy hidegekben zárva, tavasszal főleg hétvégenként, nyáron minden nap 9-20 óráig nyitva tartunk.

https://www.facebook.com/galeriacukraszda/