Hírek|

A 12-es főúton Zebegénynél 2022. június 9-én teljes útzárat kellett bevezetni, mivel a heves esőzések nyomán az út menti támfal leomlott és elzárta az útpályát, a sárlavina miatt a főút és a kerékpárút is járhatatlanná vált. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. folyamatos helyreállítási munkájának köszönhetően 2022. június 13., hétfő 19 órától már félpályán megindulhat a forgalom.

A 12-es főút érintett szakaszán a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Pest megyei szakemberei az elmúlt napokban, hétvégén is folyamatosan végezték és végzik jelenleg is a takarítási munkákat. A munkák olyan fázisba jutottak, hogy a főúton félpályás korlátozás mellett hétfő 19 órától újra indulhat a forgalom. A kimosott töltés és a főút menti területek helyreállításán a MÁV Csoport jelenleg is dolgozik, ezért szükséges a továbbiakban a félpályás korlátozás fenntartása.

A 12-es főúton a kihelyezett betonelemeknél a félpályás irányítást nagy hatótávolságú jelzőlámpa biztosítja, a szakaszon emellett 40 km/órás sebességkorlátozás is érvényben lesz. Fontos megjegyezni, hogy a jelzőlámpák fázisideje és a biztonságos kiürítési idők miatt a várakozási idő 7 perc is lehet, emiatt a szakemberek a közlekedők türelmét és megértését kérik. Zebegény lakott területén belül, a sárelöntés helyszínén csúszós úttest veszélyt jelző és 30 km/órás sebességkorlátozásra figyelmeztető táblák vannak kihelyezve a teljes körű tisztítási munkák elvégzéséig.  Továbbá a kerékpárúton a védőkorlát több helyen is megsérült, ezek javítása, pótlása folyamatosan történik, de a közútkezelő azt kéri a biciklisektől, hogy körültekintőn közlekedjenek az érintett szakaszon.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy az érintett szakaszon továbbra is fokozott óvatossággal, a jelzőlámpák és a kihelyezett táblák jelzéseinek betartásával közlekedjenek. A közlekedőknek ajánlott még indulás előtt tájékozódni az érinett szakasz aktuális forgalmi helyzetéről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon.

A vasúti területet érintő helyreállítási munkákról és a vonatközlekedésről részletes tájékoztatást a www.mavcsoport.hu-n és a Mávinform hivatalos Facebook oldalán kaphatnak az érdeklődők.

forrás: utinform.hu

Comments are closed.

Close Search Window