Hírek|

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság és a Pilisi Parkerdő Zrt. megbízásából a “Szárazgyepek endemikus növényfajainak megőrzése a Pannon és Alpesi biogeográfiai régió határterületén” (LIFE endemic PANALP) elnevezésű projekt társadalmi-gazdasági hatásait, valamint az ökoszisztéma szolgáltatásokban (természetes rendszerek és azok által nyújtott javak) történt változásokat kívánjuk felmérni. A projekt célja a gyepes élőhelyek és az ezekhez kötődő fajok természetvédelmi helyzetének javítása és hosszú távú megőrzése. 

Ahhoz hogy a projekt hatásait felmérjük, a projekt elején, közepén és végén is kérdőíves felmérést végzünk az érintettek (lakosok, nyaralótulajdonosok, gazdálkodók, a területet látogatók) körében. 

Jelen kérdőív a projekt félidei felméréséhez szükséges, amennyiben a tavalyi évben kitöltötte az első kérdőívet, megköszönnénk, ha idén is segítené kutatásunkat, de azok hozzájárulását is szívesen vesszük és várjuk, akik a tavalyi év során nem töltötték ki a kérdőívet. 

Amennyiben az alább felsorolt területek környezetében lévő valamely település lakosa, vagy huzamosabb időt tölt az adott településen, vagy annak környezetében (pl. nyaraló tulajdonos, gazdálkodó, szomszéd település lakosa) kérjük az alábbi kérdőívet töltse ki: 

Kérdőív lakosok, nyaralótulajdonosok, gazdálkodók számára a LIFE endemic PANALP projekt keretében

Amennyiben nem a lent felsorolt területek környezetében lévő település lakosa, de az elmúlt egy évben látogatta az adott területet, kérjük, hogy az alábbi kérdőívet töltse ki: 

Kérdőív tájhasználók számára a LIFE endemic PANALP projekt keretében

A projektről bővebb információt az alábbi oldalakon talál: LIFE endemic PANALP projekt

Comments are closed.

Close Search Window