Hírek|

frissítve: RENDKÍVÜLI KÖZLEKEDÉSI HÍREK

Június 15-től érvényes forgalmi rend a szobi vonalon! Szerdától változik a pótlóbuszok útvonala.

Nagymaros és Zebegény között, a 12-es főúton egy sávon már megindulhatott a közúti forgalom. Ennek köszönhetően június 15-én, szerdán hajnaltól a pótlóbuszok már Nagymaros és Szob között a főúton közlekednek, nem kell kerülniük Kóspallag és Márianosztra felé. A pótlóbuszok a vasútvonalhoz közeli közlekedése miatt a Szob és Zebegény közötti külön pótlójáratok és a vonatpótló hajójáratok is megszűnnek szerdától.

Vonatok és pótlóbuszok:
A vonatok a Nyugati pályaudvar és Nagymaros között az eredeti menetrendjük szerint járnak.

A Kismaros és Szob közötti pótlóbuszok 14-én, kedd éjszakáig még kerülő úton, Kóspallag–Márianosztra felé közlekednek. (Az utolsó járat a Kismarosra 00:43-kor érkező 2398-as számú vonat pótlóbusza.)

Június 15-étől a Nyugati pályaudvar és Szob közötti Z70-es és G70-es, valamint az éjszakai S70-es vonatok helyett a pótlóbuszok Nagymaroson és Szobon a vasútállomás elől indulnak, Szob alsónál a közeli Volán buszmegállóban (Szob SZTK), Zebegényben a vasúti megálló melletti ideiglenes autóbusz-megállóban állnak meg.

A buszok Szobról a megszokott vonatindulásokhoz képest 15 perccel korábban indulnak, illetve 15 perccel később érkeznek meg oda.

A közúton – főként csúcsidőben – kialakuló esetleges torlódások miatt a pótlóbuszok menetideje növekedhet

A pótlóbuszok menetrendje a MÁV honlapján megtekinthető: https://bit.ly/3zGvKmf

A Szob és Fonyód közötti hétvégi Jégmadár expressz utasainak is Szob és Nagymaros között pótlóbusszal kell utazniuk, a Jégmadár expressz Nagymaros és Fonyód között az eredeti menetrendje szerint közlekedik mindkét irányban.

Hajójáratok
A zebegényi és a nagymarosi kikötők közötti vonatpótló hajók június 14-én még egész nap közlekednek. 15-én, szerdától vonatpótlás céljából már nem szállítanak utasokat az eddigi, reggeli és esti csúcsidőben induló vonatpótló hajójáratok, és megszűnik a vasúti bérletek, igazolványok és menetjegyek elfogadása is.

Nemzetközi vonatok
A vasúti pálya lezárása érinti a Szob, Párkány határállomásokon ki- és belépő nemzetközi vonatok közlekedését (Csehország, Szlovákia, Lengyelország, Németország felé közlekedő Metropolitan EuroCity, Báthory EuroCity, Metropol EuroNight vonatok):​

  • A nemzetközi vonatok továbbra is a Nyugati pályaudvarról indulnak és oda is érkeznek, kerülő útvonalon közlekednek Rajka érintésével.
  • A kerülő útvonalon való közlekedés hosszabb menetideje miatt általában 40-80 perces késésekre lehet számítani mindkét irányban. A szerelvényforduló miatt esetenként a Nyugati pályaudvarról is késve indulnak.
  • A kerülő útvonal miatt a vonatok nem érintik Vác, Nagymaros-Visegrád, Szob, Štúrovo (Párkány), Nové Zámky (Érsekújvár) állomásokat.
  • A Szlovákia felől Rajkánál belépő, Budapestre tartó nemzetközi vonatok leszállás céljából Budapest-Kelenföld állomáson is megállnak.

szöveg és kép forrás: MÁVINFORM

Comments are closed.

Close Search Window