Hírek|

Zebegény település turisztikai fejlesztése projekt kapcsán a támogató, Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. képviselői 2022. június 29-én váratlanul arról tájékoztatták Zebegény Község Önkormányzatát, hogy a kormány jelen gazdasági nehézségek miatt jelentős központi  forrásokat vont el a Turisztikai Fejlesztési Célelőirányzatból, amely miatt a jelenleg még tervezés alatt lévő projekteknek csak az erre vonatkozó fejlesztési szakaszát tudják támogatni, a kivitelezésre vonatkozó ún. projektmegvalósítási részét már nem.

Habár a támogatói okirat 2022. január 10-módosítása alapján a zebegényi projekt tervezési fázisának lezárásának határideje 2022. év vége, a kivitelezés határideje pedig 2023. év vége lett volna, az újonnan kialakult állami központi forráshiány miatt a jövő évre tervezett kivitelezési költségeket mégsem tudják támogatni.

Ez azt jelenti, hogy az eredetileg meghatározott 900 millió Ft támogatásból az önkormányzat csak maximum 72,8 millió Ft-ot tud felhasználni 2022. év végéig, amely eredetileg is a tervezési fázisra (ún. projektfejlesztési szakasz) vonatkozott. Jelenleg folyik a támogató okirat erre vonatkozó módosítása, amely során Zebegény Község Önkormányzata mindent megtesz, hogy a megmaradt keretet minél jobban felhasználja.

Comments are closed.

Close Search Window