Hírek|

Június elején teljes útzárat kellett bevezetni a 12-es főúton Zebegénynél, miután egy hirtelen lezúduló nagy mennyiségű eső miatt az út menti támfal leomlott és elzárta az útpályát. A vasúti és támfal helyreállítási munkák idején félpályás korlátozás volt érvényben. A napokban egy vágányon megindulhatott a vonatközlekedés, így a főutat érintő korlátozást is feloldhatják a közútkezelő szakemberei. A munkák várhatóan 2022. augusztus 1., hétfőtől augusztus 5., péntekig tartanak majd.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Pest megyei szakemberei hétfő reggel kezdik el a betonterelő fal elbontását, továbbá az árok, padka szegély rendezése mellett érintett a betonfalhoz kapcsolódó burkolat helyreállítását. A munkaterület rövidülésével a Nagymaros felőli jelzőlámpát is áthelyezik, valamint a fázisidőt is csökkenteni fogják, így gyorsabb átjutással számolhatnak a munkavégzés ideje alatt is az arra közlekedők.

A közútkezelő szakemberei a szükséges beavatkozások elvégzéséig az arra közlekedők türelmét és megértését kérik.

A vasúti területet érintő helyreállítási munkákról és a vonatközlekedésről részletes tájékoztatást a www.mavcsoport.hu-n és a Mávinform hivatalos Facebook oldalán kaphatnak az érdeklődők.

forrás: utinform.hu

Comments are closed.

Close Search Window